Bonusar

När man spelar online kommer man att mötas av ett stort antal olika bonuserbjudanden. Att navigera bland dessa kan vara lite överväldigande för en nybörjare; dels på grund av att det finns så många, och dels på grund av de olika villkor som de kommer med. Den första vanliga bonustyp som man möter som spelare är oftast en registreringsbonus. Denna kan bestå av en mindre summa pengar, eller ett antal frispel, och är något som du får bara genom att registrera dig på en spelsajt, som ett sätt att säga välkommen. Denna är då inte så värst stor, och ställer inga krav på motprestation från dig som spelare.

Mer intressant är då insättningsbonusen. Denna fungerar vanligen så att din första insättning matchas av spelsajten, upp till en viss nivå. Om insättningsbonusen är på 100 % upp till 500 kronor, innebär det att om du sätter in 500 kronor, så får du 500 kronor extra att spela för. Insättningsbonusar kan även förekomma vid senare insättningar, men kallas då ofta reloadbonusar. Dessa fungerar på lite olika sätt; exempelvis så att din första insättning varje månad matchas upp till 50 %. Matchningsprocenten och hur stor summa som matchas är ofta lägre än den ursprungliga insättningsbonusen.

Bonusar kommer också ofta med ett omsättningskrav. Detta innebär att du måste spela för ett visst belopp innan du kan ta ut pengar du vunnit med dina bonuspengar i vinst. Om omsättningskravet till exempel är på 10 gånger, och bonusen på 100 kronor, måste du spela för 1,000 kronor för bonuspengarna. Detta gör att det inte alltid är möjligt att få ut bonusar i reda pengar. Det är dock inte helt omöjligt och bonusar ska därför inte ses som att man får en massa ”riktiga” pengar, utan snarare som att man får en mängd extra vinstmöjligheter som med lite tur kan omvandlas till pengar.